PERSONAL

La Regidoria de Personal té com a objectiu principal la planificació i coordinació de la política del personal de l'ajuntament.
Les principals competències de la regidoria són:

- Oferir assessorament i suport a tots els treballadors municipals, en l’àmbit de la relació laboral.
- Elaborar les nòmines i seguretat social.
- Dissenyar i gestionar els processos de selecció i contractació de personal i les seves convocatòries, tant les d'accés lliure com les de promoció interna
- Dur a terme la descripció, anàlisi i provisió de llocs de treball
- Planificar i gestionar la formació i desenvolupament professional
- Definir la política retributiva del personal
- Participar en la negociació col·lectiva i les relacions amb les organitzacions sindicals i els representants del personal


Regidora: Alma Gimeno Blas
Secretària: Isabel Queralt Llobregat
  Adreça electrònica: iqueralt@lasenia.cat
  Horari de visita: Dilluns a Divendres de 13.30h a 15h (cita prèvia)

caeuenfrgldeitptrorues

 

Aquest mes d’octubre l’ajuntament de la Sénia ha rebut, per tercer any consecutiu, una subvenció atorgada pel Servei d’Ocupació de Catalunya cofinançada pel  Fons Social Europeu, la qual té l’objectiu d'incentivar la contractació laboral en pràctiques de joves amb formació.

Aquest programa està destinat a la contractació de joves aturats beneficiaris del programa Garantia Juvenil, els quals hagin finalitzat els estudis de Cicle Formatiu o Grau Universitari o disposin d’un Certificat de Professionalitat.

En aquesta ocasió la subvenció concedida contempla la contractació de tres persones menors de trenta anys, durant un període de sis mesos, des del mes d’octubre d’enguany i fins al mes d’abril del 2019.

De les persones seleccionades, dues durat a terme tasques administratives i una taques de jardineria a la brigada de serveis municipals.

Durant aquest període d’iniciació al món del treball, es pretén que aquestes persones puguin adquirir noves aptituds i competències derivades de la pràctica laboral, amb l’objectiu de  millorar la seva ocupabilitat i d’aquesta manera aconseguir una incorporació al mercat laboral de forma estable i duradora en el temps.