caeuenfrgldeitptrorues
 • L’augment de temperatures extremes començarà a partir d’avui a les comarques de Ponent i s’anirà estenent fins afectar dijous de manera generalitzada a tot Catalunya
 • L’episodi de calor s’allargarà fins diumenge
 • Protecció Civil demana extremar les precaucions en les activitats a l’aire lliure a les hores centrals del dia i prendre mesures per protegir nadons i persones grans dels efectes de la calor
 • L’onada de calor coincideix amb l’augment del risc d’incendi a causa de les altes temperatures, la baixa humitat i el vent
 • Protecció Civil demana a la ciutadania que eviti situacions de risc que puguin generar un incendi forestal

Protecció Civil posa èmfasi en els consells d’autoprotecció de la ciutadania:
 • Cal hidratar-se molt sovint. Beveu força aigua i eviteu beure alcohol i fer àpats copiosos.
 • Eviteu sortir al carrer en les hores de màxima insolació i, per tant, tasques com anar a comprar, realitzeu-les preferentment en les primeres hores del matí o per la tarda quan el sol ja declina.
 • Convé que les persones que treballin a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual.
 • Igualment és molt recomanable que si sortiu a fer esport com córrer o anar en bicicleta, ho feu en les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre.
 • Persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa. Cal que s’hidratin sovint. Cal tenir en compte que els infants i les persones grans no tenen sensació de set encara que s’estiguin deshidratant.
 • Si no disposeu de ventilador o aire condicionat a casa, una bona solució és passar al menys un parell d’hores en un indret com un centre comercial o un equipament públic com una biblioteca on hi hagi aire condicionat.
 • Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, a  familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.
 • Si teniu mascota, penseu en el seu benestar i traieu-la a passejar en les hores més fresques, feu que durant el dia tingui força aigua a l’abast i que estigui a l’ombra.
Podeu seguir més consells a xarxes socials (@emergenciescat a twitter amb l’etiqueta #onadadecalor).

 

eBando

17 Agost 2019

El canal RSS de La Sénia en eBando.
 • Tarda dissabte 17 - Festes Majors la Sénia 2019:
  18.00 h  Partit de futbol “XXX Trofeu Vila de la Sénia”, entre els equips C.F. la Sénia (2a catalana), i  C.F. Santa Bàrbara (3a catalana). Lloc: Camp de futbol del Complex Esportiu municipal. Organitza: C.F. la Sénia18.00 h  Cercavila de la Banda de Música de l'Agrupació Musical Senienca recollint els nous músics.18.00 h  Obertura de l’exposició d’aquarel·les de Jordi Verdés, a la planta baixa de l’Espai Jove. Es podrà visitar, de 18 a 21 h durant totes les Festes.18.30 h  Presentació dels poemaris “Dimonis de mitjanit”, d'Emili Gil, i “Arquitectures”, de Xavier Martín. Amb la participació dels autors i de la poeta Carmen Borja, l'activista cultural Carles Molins i la ballarina professional Montserrat Iranzo. Lloc: Bar Lo Centro19.30 h  Cercavila de gaita i tabal de Joventuts Unides. (A les 21.30 h acompanyaran a la pregonera fins al Centre Marcel·lí Domingo)22.00 h  Sortida de la comitiva oficial del Pregó des del Centre Marcel·lí…
 • NOTA NECROLOGICA
  Ha mort la Sra. Josefa Guimerà Meseguer "Josepa de les Cases" de 93 anys d'edat  Veïna de La Sénia, del C/ PelayL'acte de l'enterrament serà el dia 17 a les 19:00h. a la església  . Està al tanatori.  
 • Matí dissabte 17 - Festes Majors la Sénia 2019:
  00.30 h  Nit musical pre-Festes Majors. Lloc: Parc Municipal. Organitza: Bar La Pista10.00 h  Semifinals III Open de Pàdel Vila de la Sénia. Lloc: Sénia Tennis Club10.00 h  Campionat de Bòlit Infantil i d’Adults. Lloc: Esplanada de davant la Casa de Cultura. Organitza: Club de Birles La Sénia.11.00 h  Cercavila d'animació infantil del grup Anima Acció pels carrers del centre del poble. (Sortida i arribada: Plaça Major) 12.00 h  Campanes al vol, llançament de coets i trabucs de confeti a la plaça Major, anunciant l’inici de les Festes. Actuació de Gaita i Tabal de Joventuts Unides.
 • Maskara't! Setmana Jove 2019:
  Sopar popular " de sobaquillo":Dia: 16 d'agostHora: 21.30 hLloc: Parc Municipal
 • Revista Lo Senienc - Juliol 2019
  Informem que ja podeu trobar la revista Lo Senienc del mes de juliol de 2019 als punts de venda habituals (Casa Gumer, InforSénia i Estanc).