caeuenfrgldeitptrorues

Aquest mes de desembre s’han dut a terme les tasques de manteniment preventiu de la gespa artificial del camp de futbol municipal, necessàries perquè la gespa artificial ofereixi les millors prestacions als seus usuaris. Aquest manteniment preventiu evita que s’hagi de substituir les zones més malmeses per gespa nova i allarga la seua vida útil. Entre d’altres, els motius són els següents:

 • Higiene: per evitar problemes de salut de les usuàries.
 • Estètica: per llevar la brutícia acumulada i millorar l’aparença.
 • Seguretat: la verificació de les juntes d’unió i l’encebament de cautxú afavoreix el manteniment de l’elasticitat i la capacitat d’absorció d’impactes i ajuda a evitar lesions de les usuàries.
 • Qualitat del joc: el manteniment de la gespa ajudar a mantenir el terreny uniforme, amb la qual cosa tant el bot com el rodatge de la pilota és el mateix en qualsevol zona del camp i facilita el joc.
 • Durabilitat: sense un manteniment adequat, es produeix un desgast major i més ràpid del camp, el que significa reduir el temps útil de la superfície i implica haver-la de substituir abans.

Els treballs han consistit en la verificació de les juntes d’unió, l’encebamentde cautxú, neteja superficial del terreny de joc i de les de zones de difícil accés, descompactació i pentinat de la gespa, tractament preventiu per les herbes existents i repàs específic de les zones sensibles pel seu elevat ús i de les més desgastades pel reg.

Aquests treballs han tingut un cost de 875,50 euros + IVA.

 

El pròxim 28 de desembre, l’Ajuntament de la Sénia portarà a aprovació i debat el pressupost municipal per a l’exercici 2021 que ascendeix a la quantitat de 5.147.854,30€. Aquest pressupost vol donar resposta a les necessitats provocades per la pandèmia de la Covid-19. Es tracta d’un document basat en la necessitat sanitària, educativa i social, i basat en l’austeritat i el control de la despesa pública. L’equip de govern busca l’eficàcia en la gestió municipal per treure el màxim rendiment als actius disponibles. En aquest sentit, destaca l’increment en 147.000 euros destinats a les diferents línies d’ajuts per causes de la Covid-19, sobretot en ajudes a serveis socials, comerç, autònoms i empreses.

A més, al ple també es portarà a aprovació provisional el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, que va començar el 2005 i ara arriba a la seva finalització.

El passat 17 de desembre va tenir lloc a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa la setena edició dels Premis Esportius de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre.

Aquets, són uns reconeixement als esportistes de les Terres de l’Ebre majors d’edat que van assolir el primer lloc en Campionats de Catalunya o bé van fer podi en Campionats d’Espanya i/o nivells superiors, juntament amb campions absoluts, en les diverses especialitats durant l’any 2019. També, en aquesta gala, es premien les entitats esportives que durant el 2019 han celebrat 25, 50, 75 o 100 anys, es premia la trajectòria dels forjadors de l’esport, premi per aquelles persones que s’han distingit per una aportació llarga i continuada al món de l’esport de les comarques ebrenques.

Alhora es retia homenatge a Josep Lluís Horta Vidal per la seva passió pel trail, l’excursionisme, la muntanya i el territori, traspassat recentment. L’acte va ser presidit pel secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé; el delegat del Govern, Xavier Pallarès, i la representant territorial de l’Esport, Cinta Espuny. En representació de l’Ajuntament de la Sénia va assistir el regidor d’esports, Pau Garcia, per acompanyar els guardonats seniencs.

Els guardonats seniencs van ser:

 • LAIA VERGE, qui va recollir el premi personalment, per haver aconseguit el 1r lloc al Campionat Nacional de 25m crol i el 2n lloc al Campionat de Nacional de25m esquena de natació. 
 • IVAN VERGE, que no va poder assistir a l’acte, per haver aconseguit el 1r llocal Campionat d’Espanya salmònids mosca llac. 
 • SOCIETAT DE CAÇADORS EL MOLÍ, pel seu 25è aniversari. Van recollir el reconeixement dos dels membres de l’entitat.

Destacar el Premi en Memòria d’aquesta edició per Josep Lluis Horta Vilar, amb una vinculació molt gran al poble de la Sénia i en especial al Centre Excursionista Refalgarí. Van recollir el premi la seva filla Uxia Horta i el seu germà. La gala de l’esport de les Terres de l’Ebre cloïa amb l’actuació musical del grup Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.

 

 

L'Ajuntament de la Sénia encèn els llums de Nadal a partir de l'1 de desembre per acompanyar l'arbre, que es troba encès des d'aquest cap de setmana. Així, la població acompanya als comerços en una campanya nadalenca que serà molt important per al comerç local.

L’Ajuntament de la Sénia presenta la campanya 25-N organitzada amb motiu del Dia Internacional envers la violència contra les dones. La situació actual no ens permet desenvolupar les activitats institucionals tal com ho hem fet durant els últims anys, però és un tema molt important que no volem deixar de celebrar. Per tant, el format canvia, però el fons segueix intacte.

Lectura del Manifest 25N

Les diferents institucions tant autonòmiques com de l’estat aborden el problema de l’eradicació de les violències masclistes consensuant un manifest de sensibilització per tal de fer més visibles aquest tipus de problemàtica. En el cas de l’Ajuntament de la Sénia, aquest Manifest es llegirà de forma virtual per part de la regidora de l’àrea de les persones Alma Gimeno.

Minut de silenci

Com us avançàvem anteriorment, el minut de silenci en suport a les dones que tenen problemes de violència masclista, l’Ajuntament proposa un “minut de silenci no presencial” a les 12 del migdia. Es tracta d’un moment emotiu que, tot i la pandèmia, no volem deixar de celebrar. Esperem la col·laboració d’empreses, col·lectius i particulars que hi vulguin participar.

Balcons liles

Una de les reivindicacions visuals d’aquest any seran els “balcons liles”. En línia amb l’Institut Català de les Dones, s’anima als i les participants a il·luminar de lila el balcó o finestra. La idea és realitzar un recull de fotos amb aquests balcons i fer-ne una publicació a les xarxes de l’Ajuntament. Us podeu adherir a la campanya mitjançant les xarxes socials de l’ICD amb el hashtag #Manifest25N a TwitterFacebook i Instagam. 

Microrelats de l’Institut de la Sénia

El 25N és ja una data assenyalada per totes les alumnes de l’Institut de la Sénia. En aquesta ocasió, els microrelats recreen situacions de parella que superen conductes estereotipades de poder i control per part de l’home, i de submissió per part de la dona. Un bon exercici de reflexió que cada any crea moments molt interessants de la ma de totes i tots els que hi participen.

LLEGIR EL MANIFEST

La regidoria de mitjans de comunicació us comunica que la revista Lo Senienc corresponent al mes d'octubre ja es troba a la venda.

Subcategories

eBando

08 Març 2021

El canal RSS de La Sénia en eBando.
 • Associació Esportiva la Sénia (AES) informa:
  Partit sènior de futbol sala a porta tancada, retransmès en directe pel canal de l'AES a l'aplicació Twitch.AES-StockPlus - Bodegas FragaDia: diumenge 7 de marçHora: a les 16.00 hEnllaç app Twitch: twitch.tv/aeslasenia
 • Ajornada Passejada Feminista
  Us comuniquem que la passejada feminista pel 8M prevista per aquest matí queda AJORNADA a causa de la pluja.Us avisarem quan hi hagi la nova data.Disculpeu les molèsties.
 • Associació Esportiva la Sénia (AES) informa:
  Partit sènior de futbol sala a porta tancada, retransmès en directe pel canal de l'AES a l'aplicació Twitch.AES-StockPlus - Bodegas FragaDia: diumenge 7 de marçHora: a les 16.00 hEnllaç app Twitch: twitch.tv/aeslasenia
 • L'Ajuntament informa:
  El Departament de Salut confirma 1 nou positiu a la Sénia.Recordeu:Rentat de mans.Distància de seguretat.Mascareta.Evitar aglomeracions.Reduir la interacció social.Reduir la mobilitat.Protegir els grups de risc.Ventilar espaisAixí mateix us recordem que cal complir el confinament nocturn (de 22h a 06h) i el confinament comarcal (està prohibit sortir de la comarca si no és per causa justificada).En cas de positiu per covid-19 o contacte estret amb positius, guardeu la corresponent quarentena.INFO COVID: https://aquas.gencat.cat/ca/actualitat/ultimes-dades-coronavirus/
 • Actes amb motiu del Dia Internacional de les Dones
  Cartell informatiu: